• +90 342 360 6060

 

Genel Bilgiler

Anabilim Dalımız, 1991 yılında Nöroloji Anabilim Dalı kurucu öğretim üyesi olarak Yardımcı Doç. Dr Mustafa Yılmaz'ın atanmasından itibaren Gaziantep'e ve çevre illere hizmet vermeye başlamış ve bugüne kadar sürekli olarak gelişme göstermiştir. Anabilim Dalımızda şu anda hasta hizmetleri, eğitim ve araştırmalar devam etmektedir.

Nöroloji Anabilim Dalı bünyesinde her gün Nöroloji Anabilim Dalı'na ilk başvuruların yapılabildiği iki adet genel nöroloji polikliniği ve haftanın belirli günlerinde hizmet veren Epilepsi, Demans, Hareket bozuklukları, Başağrısı, Demiyelinizan Hastalıklar, Periferik Sinir, Sinir- Kas Kavşağı ve Kas Hastalıkları ve Serebrovasküler Hastalıklar poliklinikleri yürütülmektedir.

İlk başvuru polikliniklerinde muayene olabilmek için hastane randevu sisteminden internet aracılığıyla randevu alınması gereklidir. Dal polikliniklerinde ise takibin gerektirdiği şekilde ve aralıklarda muayene olmak mümkündür.

Anabilim Dalımızda EEG ve EMG laboratuarları vardır. Bu laboratuarlar Nöroloji Anabilim Dalının yanı sıra diğer bölümlerden ve diğer sağlık kuruluşlarından gelen talepleri karşılamaktadır.

Anabilim Dalımız 23 yataklı bir servisle yatan hasta hizmeti vermektedir. Yoğun bakım hizmeti Dahili YBÜ'sinde sürdürülmektedir.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimi Dönem 3'te semiyoloji ve kliniğe giriş dersleri olarak yapılmakta, 5. sınıfta ise hem belirlenmiş teorik dersler hem de poliklinik ve serviste pratik uygulamalarla verilmektedir.

Tıpta uzmanlık öğrencileri kanuni olarak düzenlenmiş rotasyonlarının yanı sıra bölüm içinde servis, poliklinik, acil, YBÜ ve servis konsültasyonları, EEG ve EMG uygulamalarında dönüşümlü olarak çalışarak eğitimlerini tamamlamaktadırlar. Salı ve Perşembe günleri dönüşümlü olarak eğitim seminerleri, dergi saati ve klinikopatolojik toplantılar yapılmakta, Çarşamba günü sabah servis olguları tartışılmaktadır.

Gaziantep ve çevre illerdeki bazı hastanelerden gelen başvurularda da hekimlere EMG ve EEG eğitimi verilmekte,
kısa süreli (1–3 ay) EEG teknisyen eğitimi yapılmaktadır. Anabilim Dalımızda çok merkezli Faz 3 klinik çalışmalar yapılmakta, klinik araştırmalar devam etmektedir.   

AKADEMİK PERSONEL:
Prof.Dr. AYLİN HENGİRMEN AKÇALI

Prof.Dr. SIRMA GEYİK

Doç.Dr. Halil AY

Doç.Dr. SEDAT YAŞİN