Türkiye’nin En Modern Kardiyoloji Merkezi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Servisi, Türkiye’de hiçbir hastanede bulunmayan 3 boyutlu anjiyo cihazı ve tefriş edilen 30 yeni hasta odasıyla, Türkiye’nin en modern merkezi haline geldi.
Anjiyo cihazı ve 5 yıldızlı otel kalitesindeki 30 hasta odasının hizmete açılması nedeniyle düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Anabilimdalı Başkanı Prof. Dr. Vedat Davutoğlu, merkezlerinin bölgenin en iyi merkezi durumuna geldiğini belirtirken, yeni anjiyo cihazı sayesinde kalbin üç boyutlu olarak inceleneceğini vurguladı. GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç ise, hastanelerinin sürekli gelişerek Türkiye’de saygın üniversite hastaneleri arasında yer aldığını kaydetti. Prof. Dr. Kılınç, “Hastanemiz Gaziantep ve yörede referans merkezi olduğundan, diğer hastanelere de öncülük yapmak mecburiyetindedir. Yaklaşık 30 yıllık bir mazisi olan üniversite hastanesinin bu bağlamda kendisinden umulan hizmeti verdiğine gönülden inanıyoruz. Üç boyutlu anjiyo cihazı Türkiye’de ilk olarak hastanemizde kuruldu” diye konuştu.
İLKLERİN ÜNİVERSİTESİYİZ
Gaziantep Üniversitesi’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen bir geleneğin parçası olarak özellikle de sağlıkta yeniliklere imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, üniversite olarak Türkiye’de ilkleri yaptıklarını, yapmaya da talip olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Bu konuda da her alanda sadece tıp değil ama diğer bütün alanlarda da Kongre Kültür Merkezimize de baktığımız zaman sahnesi itibariyle, hastanemizdeki birçok oluşum itibariyle ilklere talibiz ve ilkleri gerçekleştiriyoruz. Çünkü, söylediğimiz üzere ‘Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesiyiz. Bunun içerisindeki o pırıltıları da hastanemiz başta olmak üzere her birine ayrı ayrı özen gösteriyor ve her birinin en iyi şekilde çağın gerekleri, yenilikleri teknik imkanları itibariyle en iyi noktaya taşımaya canhıraş bir gayret ediyoruz.”
NEREDEN NEREYE?
Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nin insan ve mali kaynak açısında çok sıkıntılı günlerden, bu günlere geldiğine de işaret eden Rektör Coşkun “Çok sıkıntılı günler geçirdik. Ama, her yeni doğanın çektiği sıkıntılı günlerden sonra büyüyüp adam olması gibi, burada da yepyeni, pırıl pırıl bir hastane ortaya çıktı” dedi. Hizmet kalitesi açısından da Şahinbey Araştüırma ve Uygulama Hastanesi’nin kendisini kanıtladığına işaret eden Coşkun, “Adana’dan bile bize hasta geliyor. Çünkü yeni yeni şeyler, kaliteli hizmetleri her gün daha da artırıyoruz. Organ nakillerinden tutun, inme merkezine kadar yeni adımlar atıyoruz. Bunlar Gaziantep’e, ülkemize yaraşır şeyler. İnşallah burada kalıcı hizmetler insanımıza bir yandan sağlık hizmeti verirken bölgenin gelişimine de çok önemli katkıda bulunacaktır” diye konuştu.
TÜRKİYE’NİN EN MODERN MERKEZİ
GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Ünitesi’nde hizmete giren üç boyutlu anjiyo cihazı, kalp boşluklarının üç boyutlu olarak görüntülenmesini sağlayarak, anjiyo ile kalp kapak değişimi, ritim bozuklukları başta olmak üzere kalp tedavi işlemlerini kolaylaştırıp, hastanın sağlığına kavuşma şansını artıracak. Bilgisayarlı tomografi de veren üç boyutlu anjiyo cihazıyla hem anjiyo hem de bilgisayarlı tomografi aynı anda çekilerek işlemler kolaylaştırılıyor. Gaziantep’in yanı sıra, bölge illeri ve Ortadoğu ülkelerinden gelen hastalara da hizmet verecek, Türkiye’de hiçbir hastanede bulunmayan üç boyutlu kardiyoloji anjiyo cihazı yaklaşık 3 milyon TL’lik bir harcamayla GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kazandırıldı. GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Kardiyoloji Servisi’nde, kapalı damar açılması, anjiyo ile kapak değişimi, anjiyo ile tedavi gibi, Türkiye’deki az sayıda yapılabilen ileri tedavi yöntemlerine imza atılıyor.
5 YILDIZLI OTEL KALİTESİNDE HASTA ODASI
Bu arada Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin Kardiyoloji Servisi de yeniden düzenlendi. 8 öğretim üyesi, 6’sı araştırma görevlisi olmak üzere 40 personeliyle Türkiye’nin en modern kardiyoloji servisi olan servis, 9 hasta, hasta yakını ve hayırsever yurttaş tarafından 30 odanın tefrişi yapılarak, 5 yıldızlı otel kalitesinde hizmete sunuldu. Bu çalışmalara maddi ve manevi destekte bulunan Eflatun Vakfı, Reva- Salih Eflatun, Ayşe- Kamil Çetinkaya, Muharrem Balat, Emine-Mehmet Atar, Zerrin- Hüseyin Uğurlu, Murat Unat, Hatice – Arif Tanrıtanır ve Emine – Mehmet adına yapılan tefrişat yardımlarından dolayı hayırseverler veya yakınlarına plaket verildi. Plaket verişi sırasında ilginç bir de olay yaşandı. Plaket verilecek hayırseverleri sahneye davet eden Kardiyoloji Ana Bilimdalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Aksoy, hayır davetine ‘Yakınlarından’ başladığını belirterek, “Bunun için babam Maho Aksoy’dan ninem Emine ve benimle aynı ismi taşıyan Mehmet Aksoy adına bir odanın düzenlenmesi talebinde bulundum. O da kabul etti” dedi. Bu bilgilendirme salondan büyük alkış aldı.