TIBBİ ONKOLOJİ AYAKTAN TEDAVİ ÜNİTESİ

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde yer alan Erişkin Onkoloji Ayaktan Tedavi Ünitesi, Onkoloji Hastanesi ikinci katında faaliyet göstermektedir. Ünite toplamda üç poliklinik, yirmi sekiz koltuklu kemoterapi ünitesi, acil müdahale odası, eczane, ilaç hazırlama birimi ve sarf deposundan oluşmaktadır. Merkezimizde ilaç raporlandırma/tetkik işlemlerini yürüten iki sekreter, temizlik/dezenfeksiyon hizmetlerinde bir personel, tıbbi beslenme için diyetisyen, teşhis/tedavi hizmetlerini sürdüren asistan ve uzman hekimlerimiz görev yapmaktadır. Ünitemizde tedavilerin standartlara sıkı sıkıya bağlı olarak uygulanmasından sorumlu, alanında deneyimli özel eğitimli altı hemşire Hatice Başoğlu gözetiminde görev yapmaktadır. Kemoterapi ünitemizde; hormonal tedavi, kemoterapi, biyolojik ilaçlar ve immunoterapi gibi tüm yenilikçi onkoloji uygulamaları yapabildiğimiz gibi aynı zamanda kan desteği, kateter bakımı, beslenme desteği, ağrı ve bulantı kesici ilaçların yapılması gibi yaşam kalitesini artırmaya planlı kişiye özel yardımcı tedavileri de uygulamaktayız.

İlaç hazırlama biriminde kullandığımız uluslararası standartlara sahip gelişmiş teknoloji ürünü otomatik ilaç hazırlama sistemi sayesinde doz hesaplamada hata olasılığını en aza indirgiyor böylelikle ilaçların doğru miktarda ve doğru sürede kesintisiz uygulandığından emin oluyoruz. Otomatik sistemde ilaçlar el değmeden hazırlandığından enfeksiyon bulaşı engellenerek hastalara daha güvenli tedavi olanağı sunulduğu gibi ilaç maruziyeti de en aza indirilerek çalışan güvenliğinin ön planda tutulması sağlanıyor. Bu sayede hem ilaç dozundan taviz vermeden doğru hızda ilaç veriyoruz, hem de negatif basınçlı temiz oda sayesinde mükemmel hijyen ile hastalarımızı kontaminasyon riskinden koruyarak güvenli tedavi sağlamış oluyoruz. İlaç hazırlama biriminde bir eczacı iki eczane teknisyeni ve üç biyolog çalışmaktadır.

Ayaktan tedavi ünitesi poliklinik bölümünde kanser hastaları için en akılcı teşhis yöntemleriyle hastalıklarını iyileştirecek en yenilikçi ve etkili tedavileri üretmeye kararlılıkla devam ederken, hastaların yaşam kalitesi konforunu da sürdürmemizin önemli olduğuna inanarak çalışıyoruz.

Onkoloji ekibimizle hayatı hastalar için kolaylaştırmaya yönelik yeni yollar bulmak ve tedaviyi daha rahat hale getirmek için sürekli olarak yenilikler yapıyoruz. Yaptığımız her şey insan için..

Prof. Dr. Fatih TEKER

GAÜN Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı