Patlamada Kör Oldu Türkiye’de Şifa Buldu

Suriye’de meydana gelen bir patlamada sağ gözü tamamen kör olan ve sol gözü ise kısmen görme yetisini kaybeden genç, Gaziantep’te gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla yeniden görmeye başladı.

Ameliyatla ilgili bir açıklamada bulunan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, “Bomba patlaması sonrası sağ gözünü tamamen kaybeden sol gözünde ise gözün tüm tabakalarında ciddi yaralanma meydana gelen 22 yaşındaki Suriye uyruklu Basel Rezzuk isimli hastaya hastanemizde aynı seansta kornea nakli ve vitrektomi ameliyatı yapıldı. Ameliyat öncesinde sadece ışığı görebilen hasta günlük yemek, banyo ve tuvalet gibi zorunlu ihtiyaçlarını yardım almadan yapamamaktaydı. Başarılı bir şekilde sonuçlanan ameliyatın vitreoretinal cerrahi kısmı Doç. Dr. Oğuzhan Saygılı; kornea nakli kısmı ise Yrd. Doç. Dr. Necip Kara tarafından yapıldı. Ameliyat sonrasında hasta temel ihtiyaçlarını kendi kendine yapabilecek duruma geldi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak bu tür komplike göz ameliyatlarının hastanemizde yapılıyor olması bizleri mutlu etmiştir ve ayrıca bu tür göz rahatsızlığı bulunan diğer hastalarımız için de umut olmuştur” dedi.