MS Hastaları İçin “Ms Hatıra Ormanı” Etkinliği Gerçekleştirildi

Türkiye MS Derneği Gaziantep şubesi ve Gaziantep Üniversitesi Hastanesi’nin iş birliğiyle Dünya MS (Multipl Skleroz) günü dolayısıyla “MS Hatıra Ormanı” etkinliği gerçekleştirildi.

MS hastalarının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Dülük Ormanına 100 adet ağaç dikildi.

GAÜN Hastanesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türkiye MS Derneği Gaziantep şubesi Başkanı Prof. Dr. Aylin Hengirmen Akçalı, “Multipl Skleroz yani MS merkezi bir sinir sistemi hastalığıdır. Merkezi sinir sistemi beyin, beyincik, beyin sapı ve omurilikten oluşur. MS hastalığı daha çok 20 ila 40 yaşlar arasındaki yetişkinlerde görülmektedir. MS Hastalığı (Multipl Skleroz)  ataklar şeklinde seyredebilen bir hastalıktır. Ataklar; kişide kol veya bacaklarda güçsüzlük, görmede bozukluk veya denge gibi sorunların 24 saatten daha uzun süre devam etmesiyle oluşur. Erken teşhis, hastaların uzun yıllar sekelsiz hayatlarına devam etmesini sağlar”dedi.

Akçalı sözlerine, “Derneğimiz 2013 yılında MS hastalarımıza destek amacıyla kurulmuştur. Bu desteği geçen yıllarda hasta okulu, yılbaşı konseri gibi etkinliklerle sağladık. Bu yıl ise  “Geleceğe MirasıMSın” sloganıyla “MS Hatıra Ormanı” etkinliği gerçekleştirdik. Bu etkinliklerle beraber hem hastalarımızla hastane dışında da bir araya geliyoruz hem de Gaziantep' e bir faydamız oluyor. Bu yıl yaşanan pandemi sebebiyle katılımcı sayısını sınırlı tutarak gerçekleştirmek zorunda kaldığımız etkinliğimizi, gelecek yıllarda daha fazla katılımcı sayısıyla gerçekleştirmeyi ümit ediyoruz” şeklinde devam etti.

Etkinlik katılımcılara sertifika verilmesiyle son buldu.

Haber: Elif EMİROĞLU