Kulağınız Bizde Olsun: Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı

Kulak Burun Boğaz (KBB) Anabilim Dalı olarak 2 profesör, 1 doçent, 2 yardımcı doçent, 6 asistanla eğitim-öğretim ve hasta bakım hizmetlerini yürütmekteyiz. Polikliniğimizde günde yaklaşık olarak 100 hasta muayene edilirken, 100 hastanın ise sonuçları değerlendirilmektedir. Toplamda ise yaklaşık olarak 200 hasta değerlendirilmektedir. Ayrıca yatan hasta kliniğimizde 25 hasta takip edilmektedir.  KBB bölümü olarak hastanemizin diğer bölümleri gibi Gaziantep’ten ve çevre illerden gelen geniş bir bölgeye ve yoğun bir nüfusa hizmet veren referans hastanesi kliniği olarak çalışmaktayız.

Bölümümüzde KBB’ın hemen hemen her alanında yapılan güncel tedaviler yapılmaktadır. Bunlardan kısaca bahsedecek olursak; kulak cerrahisi alanında koklear  implantasyon, otoskleroz cerrahisi,  kronik otit cerrahisi, endoskopik kulak ameliyatları, fasial sinir cerrahisi ve kafa kaidesi cerrahisi  yapılmaktadır. Kliniğimiz, son yıllarda geliştirilmiş olan koklear implantasyon cerrahisinde deneyim olarak Türkiye’de sayılı klinikler arasında yer almaktadır.

Kliniğimiz baş-boyun kanserlerinde de referans merkezi olarak çalışmaktadır. Bilindiği üzere, kanser hastalıklarına müdahale hayati önem arz etmektedir ve kliniğimizde kanser hastalarına vakit geçirmeden en etkili, erken müdahaleler yapılmaktadır. Baş boyun kanserlerine yönelik cerrahiler en ileri yöntemlerle uygulanmaktadır.  Kliniğimizde lazer cerrahisi, koblasyon,  harmonic scapel de kullanılmaktadır. Tiroid bezi cerrahisi ve tükürük bezi cerrahileri, endoskopik tükürük bezi ameliyatları yapılmaktadır.

Yine kliniğimizde rinoloji alanında tüm ameliyatlar yapılmaktadır. Endoskopik sinüs cerrahisi, endoskopik tümör ameliyatları, OSAS cerrahisi, burun estetiği, maksillofasyal travma cerrahisi,  orbita dekompresyonu ve orbital alana müdahale,  endoskopik DSR,  endoskopik BOS fistülü onarımı ameliyatları en ileri yöntemlerle uygulanmaktadır.

Aynı zamanda hava yolu cerrahisi ve pediatrik KBB hastalıklarına yönelik cerrahiler gerçekleştirilmektedir. Geniz eti ve bademcik ameliyatları en ileri tekniklerle yapılmaktadır. Kulağa tüp tatbiki ve yarık dudak yarık damak ameliyatları, kepçe kulak ameliyatları uygulanmaktadır. Özellikle larinks ve trakea problemleri  günümüzde  çok sık karşılaşılan ve tedavisinde güçlükler yaşanan hastalık grubunu oluşturmaktadır. Kliniğimizde endolaringeal  lazer cerrahisi, ses cerrahileri, trakea rezeksiyonu, laringotrakeal rekonstrüksiyon ameliyatları, trake, larinkste ve özofagusta yabancı cisimlere müdahaleler yapılmaktadır.

Odyoloji bölümümüzde işitme testleri, denge testleri, BERA, OAE testleri, işitme cihazı testleri ve koklear implantasyon sonrası testleri odyolog ve odyometristlerimizce gerçekleştirilmektedir.

KBB ve Baş-Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı olarak hastalarımızla ikili ilişkilerimizi, özveri ve sorumluluk duygusuyla sürdürmekteyiz. KBB ailesi olarak bir ekip ruhu oluşturmaktan ve çalışmaktan kıvanç duymaktayız.