Gaziantep Üniversite Hastanesi Haber Bülteni

“İŞİMİ ÇOK SEVİYORUM”


Bültenimize bu ay Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Bahadır Tekin konuk oldu.

 

GAÜN ortopedi ailesi olarak büyük bir aile olduklarını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Bahadır Tekin, “Gaziantep Üniversitesi bünyesinde çalışmak benim için heyecan verici. İşimi çok sevdiğim için her gün hevesle hastaneye geliyorum. Birçok problemle karşılaşsak da şehrin en büyük ve tüm sorunları çözebilme şansını bulduğumuz bir kurumunda çalışmak benim için oldukça mutluluk verici. Bununla beraber öğrenciler ve asistan arkadaşlarımla da zaman geçirmekten, bir şeyler öğretmek ve öğrenmekten keyif alıyorum” dedi.

 

Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Bahadır Tekin ile gerçekleştirdiğimiz o röportajın geri kalanı…

 

 

 

Öncelikle kısaca kendinizden bahseder misiniz?

 

Ben 1988 Eskişehir doğumluyum. 2012 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 8 ay kadar mecburi hizmetimi yaptım. Sonrasında Gaziantep Üniversitesi Hastanesi Ortopedi Anabilim Dalı’nda ortopedi ihtisasına başladım. 2018 yılının başında uzman olduktan sonra 4 sene kadar dışarda uzman hekim olarak çalıştım. Bu süre zarfında omurga cerrahisi için eğitim amacıyla İstanbul’da bulundum ve eğitim aldım. Ardından 2021 yılı sonunda Gaziantep Üniversitesi Ortopedi Anabilim Dalı’na öğretim üyesi olarak atandım.

 

Bize alanınızda yaptığınız çalışmalardan söz eder misiniz?

 

Çalışma alanlarım arasında en büyük kısmı omurga cerrahisi oluşturmaktadır. Tabii yalnızca omurga cerrahisi değil beraberinde komplex travma ve protez cerrahisi ile de ilgilenmekteyim. Omurga cerrahisinin de tüm kompleks deformiteleri ve hastalıklarıyla özellikle ilglenmekteyim.

 

 

Alanınızda en sık karşılaştığınız hastalıklar nelerdir?

 

Benim alanımda en sık karşılaştığım hastalıklar; skolyoz ve kifoz olarak adlandırılan omurga eğrilikleri oluyor. Bu problemlerin çözümü için gerçekten iyi bir planlama gerekiyor. Aynı zamanda tecrübe ve ekip gerektiriyor.

 

GAÜN Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde çalışmak sizde neler hissettiriyor?

 

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde çalışmak benim için heyecan verici. İşimi çok sevdiğim için her gün hevesle hastaneye geliyorum. Birçok problemle karşılaşsak da şehrin en büyük ve tüm sorunları çözebilme şansı bulduğumuz bir kurumunda çalışmak benim için oldukça mutluluk verici. Bununla beraber öğrenciler ve asistan arkadaşlarımla da zaman geçirmekten, bir şeyler öğretmek ve öğrenmekten keyif alıyorum.

 

 

GAÜN Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı kaç kişilik bir ekipten oluşuyor? GAÜN Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’ndan bahseder misiniz?

 

Biz GAÜN ortopedi ailesi olarak büyük bir aileyiz. 6 öğretim üyesi ve 14 asistan arkadaşımız mevcut. Gaziantep’in diğer hastanelerinde de bizden uzman hekim olan arkadaşlarımızla paylaşımlarımız her zaman devam etmektedir. Anabilim dalımız oldukça yoğun ve hareketli. Büyük bir bölgeye hizmet veriyoruz. Bunun yanında ortopedik acillerin hastanemize çok başvurması sebebiyle; ameliyat, poliklinik gibi hizmetlerimiz hız kesmeden devam etmektedir.

 

 

Ortopedi Hastalıklarını tetikleyen unsurlar nelerdir? Yaşam koşulları vb.şeyler kimi ortopedi hastalıklarında tetikleyici olabiliyor mu?

 

Ortopedi oldukça geniş bir kitleye hitap eden bir branştır. Artan sanayileşme, trafik, endüstri aslında ortopedinin hasta potansiyelini sürekli arttırmaktadır. Çünkü uğraş alanlarımızın önemli bir kısmını travmatoloji oluşturmaktadır. Bununla beraber 7’den 70’e her yaşa hizmet veren bir branş olduğumuz için birçok alanda ortopedik hastalıkları tedavi edebilmekteyiz. Özetle genetik koşullar, travmalar, yaşlılık, spor gibi birçok neden ortopedik hastalıkları tetikleyebilmektedir.

 

 

Mesleğinizin zorluklarından bahseder misiniz? Sizi çok etkileyen bir anınız var mı?

 

Ortopedi oldukça zor bir branş. Hasta yoğunluğunun en çok olduğu bölümlerden biriyiz. İş yükü beden gücünü fazlaca kullandırmayı gerektiriyor. Yoğun ameliyat programı, uzun süren cerrahiler, cerrahi sonrası takipler bizim işimizin zor tarafları. Diğer zor tarafı ise sürekli acil hastalarımızın olması.

 

 

İleriye yönelik projeleriniz var mı?

 

İleriye yönelik projelerimiz arasında kliniğimizi dünya standartlarında eğitim verebilir bir hale getirmek yer alıyor. Bunun için tabii ki çok çalışmamız lazım. Eğer ki standartları yakalayabilirsek hem üniversitemiz hem bizim için oldukça prestijli ve çok daha iyi bir klinik haline geleceğiz.

 

Röportaj/Fotoğraf: Elif EMİROĞLU SÖNMEZ