Hastanemizde Eğitime Verilen Önem Artarak Devam Ediyor

Murat Bozkurt | Sekreterya sorumlusu

Hastanemiz 2015 yılı eğitim planları arasında bulunan ve hastanemiz çalışanlarını kapsayan Tıbbi Dokümantasyon ve Sekretarya konulu sertifika programı hastanemizde 13.10.2015 – 06.11.2015 tarihleri arasında düzenlenmiştir.

Eğitime katılım çok yoğun olup katılımcı sayısı 356 kişi olarak gerçekleşmiştir. Eğitimin içeriğinde hastanemiz kalite standartlarının arttırılmasına yönelik;

— Tıbbi dokümantasyon
— Etkili güzel konuşma
— Sağlıkta iletişim
— Tıbbi sekreterlik teknikleri
—Sağlık kurumlarında halkla ilişkiler

Konuları işlenmiş ve sertifika programı tüm katılımcıların beğenisini kazanmıştır. Eğitime katılan  sekretarya hizmetlerini ifa eden birimler den kısaca bahsedecek olursak; Sekretarya hizmetleri Hastanın randevu alması ile başlayan, polikliniklerimizde ya da kliniklerimizde tedavi olması akabinde taburcu olduğu ana kadar ki tüm hizmetleri içermekle birlikte ön muhasebe görevini de ifa etmektedir. Poliklinikte 116, Klinikte 65, Onkoloji hastanemizde ise 11 personelle aylık 60 bin hastaya hizmet vermekteyiz 01.01.2015 -25.11.2015 itibari ile 650.620 hastaya hizmet verilmiştir. Bölgenin en önemli sağlık hizmet sunucusu olan kurumumuzdaki personel kalitesini ve görev bilgisini arttırmaya yönelik hizmet içi eğitimler artarak devam edecektir.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekretarya konulu  eğitimin düzenlenmesi ve sertifika programının gerçekleşmesindeki katkılarından ve desteklerinden dolayı  öncelikle  Hastane  Başhekimimiz Profesör Doktor Metin KILINÇ’a ve  Hastane Başhekim yardımcımız Doçent Doktor Murat Taner GÜLŞEN’e, Kıymetli Eğitmenlerimiz;  Öğr.Gör.Mehmet ATILGAN, Öğr.Gör.Dursun KIRMEMİŞ, Öğr.Gör.Adile NEŞE’ye ve  eğitime katılarak sertifikalarını almaya hak kazanan  tüm çalışma arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ederim.