Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Kliniği: Göz Sağlında Öncü ve Marka Klinik

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı; çeyrek asrı geçen deneyimiyle, gelişen, büyüyen, sürekli dinamiklerini arttıran yapısıyla göz sağlığındaki güncel teknikleri tanı ve tedavideki yenilikleri yurtiçi ve yurtdışındaki hastalarına başarıyla uygulayarak, ülkemizde göz sağlığında bilinen ve uzmanlık alanındaki eğitim platformuyla  tercih edilen,  saygın,  öncü ve bölgesinin lokomotif kliniği olarak hizmet vermektedir.

Gaziantep Üniversitesi Göz Hastalıkları Kliniği; 7 öğretim üyesi 20’nin üzerinde asistan hekimi ile, gerek Kovid-19 pandemisi döneminde gerekse bölgemiz merkezli asrın deprem felaketi sonrasında işleyişini aksatmadan hizmet vermeye devam etmiştir. Kliniğimiz, depremden etkilenen ilimiz ve çevre illerden gelen hastalarımıza kesintisiz, tüm ihtiyaçları karşılayacak düzeyde tüm branşlarıyla hizmet vermeyi kendine görev edinmiştir. Göz Hastalıkları Kliniği’nde günlük ortalama 350 civarında hastaya 10 poliklinikte hizmet verilmekte ve ayda ortalama 1200 üzerinde cerrahi girişi, işlem veya uygulama gerçekleştirilmektedir. Bu rakamlar ülkemiz, bölgemiz ve üniversitemiz için ne kadar kritik ve önemli bir merkez olduğumuzu göstermektedir.

Gelişen teknoloji ve bölgenin öncü kliniği olmamız sebebiyle 2023 yılı içinde öğretim üyesi sayımızı arttırarak, modern cihaz ve ekipman ihtiyaçlarımızı karşılayarak; 2 adet üst segment katarakt- vitrektomi cihazı, üst segment ameliyat mikroskobu ve kornea ön segment analizatörünü envanterimize aldık. Bunun yanında tam donanımlı 4 yeni göz polikliniği kurarak hastaların daha hızlı ve etkili bir şekilde tanı konularak tedavi edilmelerine olanak sağladık. Kliniğimiz; Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör öncülüğünde, hastane ve üniversite yönetiminin tam desteğiyle yapılan alt yapı yatırımlarıyla, ülkemizin en modern üniversite hastanesi göz kliniklerinden biri haline gelmiştir.

Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Kliniği, göz sağlığı alanında çağdaş tanı ve tedavinin öncüsüdür. Bu kurum; uzman ekibi, teknolojik altyapısıyla vatandaşlarımıza ve sağlık turizmi hastalarımıza ışık tutan bir gelecek sunmaktadır. Göz sağlığına önem veren herkes, bu merkezin sunduğu hizmetlerden yararlanabilir ve gözlerini uzman ellere teslim edebilir. Bu güvenilir ve uzman kurum, hastalarının göz sağlığına değer katmaya devam etmektedir.