Gaziantep Üniversite Hastanesi Haber Bülteni

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE RADYOLOJİK GÖRÜNTÜLEME


Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Bölümü; Prof. Dr. Ahmet METE Anabilim Dalı Başkanlığı’nda, Doç. Dr. Feyza GELEBEK, Doç. Dr. Mehmet Hamdi ŞAHAN, Doç. Dr. Mehmet Sait MENZİLCİOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Melih AKŞAMOĞLU’undan oluşan 5 öğretim üyesi, 10 asistan doktor, 70 teknisyen ve 6 hemşire, 15 sekreterden oluşmaktadır.   

Bölümümüzde; 3 tesla ve 1,5 tesla olmak üzere 2 adet Manyetik Rezonans (MR) görüntüleme cihazı, 2 adet son teknoloji çok kesitli Bilgisayarlı Tomografi (BT) cihazı,  3 tanesi ileri düzey olmak üzere toplam 9 adet Renkli Doppler Ultrasonografi ve Elastografi cihazı, meme kitle teşhisi için bir adet Mamaografi-Tomosentez cihazı, bir adet dijital, 2 adet normal Röntgen cihazı, bir adet Floroskopi cihazı, bir adet C kollu Anjiyo cihazı, 3 adet mobil (Portable) Röntgen cihazı bulunmaktadır.

Tanısal Radyoloji alanında; ileri nöroradyoloji uygulamaları, (anjiyografik görüntülemeler, spektroskopik inceleme, difüzyon incelemeleri) koroner BT ve kalp MR görüntüleme incelemeleri, karaciğer ve böbrek nakil hastalarının nakil öncesi ve sonrası hassas radyolojik incelemeleri, multiparametrik prostat MR görüntüleme, dinamik meme MR görüntüleme, tüm vücut BT ve MR anjiyografi incelemeleri ve MR enterografi işlemleri başarılı bir şekilde yapılabilmektedir.

Girişimsel radyoloji alanında ise vasküler (damar içi) ve nonvasküler (damar dışı) girişimsel işlemler yapılmaktadır. Nonvasküler grupta; çoğunlukla ultrason eşliğinde ya da BT eşliğinde tiroid, akciğer, karaciğer, böbrek, pankreas, meme vs. gibi tüm organ ve dokuların ince iğne ve kalın iğne (tru-cut) biyopsileri, kitle işaretleme, apse ve koleksiyon drenajları, kateterizasyon işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca karaciğer parazitozu hidatik kist ve çeşitli organların kistik tedavileri ünitemizde yapılmaktadır. Vasküler grupta; kalp dışı organların ve dokuların tanısal anjiyografileri, damar yapılarındaki tıkanıklıklar ve darlıkları aşmaya yönelik trombektomi, balon ve stent uygulamaları yapılmaktadır. Karaciğer tümörlerinin tedavisine yönelik TARE (Trans Arteriyel Radio Embolizasyon) ve kemo-embolizasyon (TAKE) işlemleri girişimsel radyolojide başarılı bir şekilde uygulanmaktadır.

Rektörümüz ve hastane yönetimimizin katkılarıyla bölümümüzün tüm değerli öğretim üyelerinin, doktorlarının, personelinin özverili çalışmaları ve desteğiyle Radyoloji Anabilim Dalı her geçen gün hasta kapasitesini, yapılan işlemlerin çeşitliliğini artırmaktadır.