GAÜN Onkoloji Hastanesi’nin Yeni Üyesi

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde göreve yeni başlayan Tıbbı Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Havva Yeşil ÇINKIR ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Yrd. Doç. Dr. Havva Yeşil ÇINKIR ile gerçekleştirdiğimiz o söyleşi ile sizlerleyiz…

Öncelikle kendinizden bahseder misiniz?

Adana’da 1982 yılında doğdum. İlköğretimi Adana’da, lise eğitimini Kahramanmaraş’ta tamamladım. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 1999 yılında kazandım. 2006 yılında ise mezun oldum. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2006-2011 yılları arasında İç Hastalıkları ihtisasımı tamamladıktan sonra, 5 ay süre ile Gaziantep Nizip Devlet Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak görev yaptım. Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, 2011 yılında tıbbi onkoloji yan dal eğitimime başladım. Mayıs 2015’te tıbbi onkoloji yan dal uzmanlığımı aldıktan sonra Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne atamam yapıldı. Kısa süre orada çalıştıktan sonra eş durumu tayini ile Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tıbbi Onkoloji Uzmanı olarak görev yaptım. Haziran 2017 itibari ile Gaziantep Üniversitesi’nde göreve başladım.

Onkolog olmaya nasıl karar verdiniz? Onkoloji alanında yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

Onkoloji hastaları özel hasta grubunu oluşturmaktadır. Onkoloji hastaneleri; hasta ve yakınlarının daha hassas olduğu, sevgi, saygı, empati ve özveri hislerinin daha yoğun yaşandığı ortamlardır. Kendimi bu hasta grubuna daha yakın hissetmem nedeniyle onkolog olmaya karar verdim. Onkolojinin tüm alanları ile ilgilenmekteyim.

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde göreve yeni başladınız. Bu süreçten bahseder misiniz? Burada bulunmak sizde neler hissettiriyor? Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’ni nasıl buldunuz?

Gaziantep Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde göreve başladığım için çok mutluyum. Köklü bir üniversite olması nedeni ile hastalarımız için ihtiyaç duyduğumuz alanlarla ilgili hekimlerin desteğini alabiliyorum. Geniş yatak kapasiteli servisimiz ile ihtiyacı olan hastalarımıza yer temininde sıkıntı yaşamıyorum.

İleriye yönelik beklentileriniz, hedefleriniz nelerdir?

Tıp fakültesi öğrencileri ve asistanlarımıza onkolojiyi sevdirmeyi istiyorum. Gerek servis gerekse poliklinik ortamında hastalarıma, ülkeme en iyi şekilde hizmet vermeyi hedefliyorum.