GAÜN Merkez Laboratuvarı akredite edildi

GAÜN Hastanesi Merkez Laboratuvarı, kalite yönetim sisteminin şartlarına uyması sebebiyle TÜRKAK (Türk Akreditasyon Kurumu) tarafından TS EN ISO 15189 kapsamında akredite edildi.

Uluslararasında tanınmış bir laboratuvar olma yolunda ilerleyen GAÜN Hastanesi Merkez Laboratuvarı Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu bu başarılı süreçle ilgili “Biz üçüncü basamak sağlık hizmeti veren bir hastane laboratuvarıyız. Merkez laboratuvarımızın bünyesinde tıbbi biyokimya, tıbbi mikrobiyoloji, genetik ve hematoloji laboratuvarları var ve çok önemli testler yapıyoruz. Altyapımız ise çok iyi. Dolayısıyla bu durum bize bir özgüven sağlıyor. Bu başarımız 2019 yılında TÜRKAK tarafından TS EN ISO 15189 standardıyla akredite edildi” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Tarakçıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu süreçte her türlü altyapıyı oluşturduk. Hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini, hasta haklarına riayet ederek; doğru, güvenilir ve hızlı bir şekilde vermeyi ilke edindik. Bunun üzerine çok çalıştık, kendimize hedefler koyduk. Şu anda ise dünya standartlarına ulaşmış bulunuyoruz. 2018 yılının Haziran ayında akredite olmak için ilk başvurumuzu yaptık. Sıkı bir denetimden geçtik ve bu yıl akredite olduk. Akredite olan ikinci devlet üniversitesiyiz. Bu başarı takım çalışmasının başarısıdır. Biz bölge hastanesiyiz ve çok geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Yaptığımız testlerin çeşitliliği de çok fazla. Bazı testleri bu bölgede yapan tek yer biziz. Dolayısıyla numune sayımız da fazla oluyor. Bu işleyişimize bakılarak akredite olmamız bize haklı bir gurur sağladı. Tabii ki bundan sonraki süreçte de kalite sistemimizi sürekli geliştirerek, doğru, güvenilir sonuçlarla hasta ve hekim memnuniyetini üst seviyede tutmak hasta ve çalışan güvenliğini sağlamak en önemli hedefimizdir.”

Haber/Fotoğraf: Elif EMİROĞLU