GAÜN HASTANESİ’NDE TOKSİKOLOJİ KURSU DÜZENLENDİ

Gaziantep Üniversitesi(GAÜN) Hastanesi’nde Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı, Klinik Toksikoloji Bilim Dalı ve Türkiye Acil Tıp Derneği Toksikoloji grubu işbirliğiyle “Temel ve İleri Toksikoloji Kursu” düzenlendi.

Hastane oditoryumunda düzenlenen kursta toksikoloji konusunda güncel uygulamalar ve konular konuşuldu.

Kursla ilgili bilgi veren GAÜN Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cuma Yıldırım, “Günlük acil pratiğinde her gün birçok hasta zehirlenme nedeni ile acil servislere başvurmaktadır. Bu hastalara erken dönemde gerekli tedavilerini yapmak hayat kurtarıcıdır. Öte yandan toksikoloji tarihine geçen ve Paracelsus'a ait olan ‘Zehir olmayan ne var ki, her şey zehirdir. Zehir olmayan hiçbir şey yoktur. Yalnızca doz, bir şeyin zehir olup olmadığını belirler.’ sözleri toksikoloji kursunun ana temasıydı. Sokak ilaçlarından, tarım ilaçlarına; enerji içeceklerinden tıbbi ilaçlara bağlı zehirlenmeler kursun konuları arasında yer aldı” şeklinde konuştu.

Kursa, Acil Tıp Anabilim Dalı öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve bölgede çalışan acil tıp uzmanları katıldı.