GAÜN Hastanesi’nde Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle kutlama etkinliği gerçekleştirildi.

Hastane idaresinin öncülüğünde, hastanenin halkla ilişkiler birimi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında; hastanede tedavi gören hastalara, hastane çalışanlarına bayrak ve bayrak baskılı balonlar dağıtıldı.

Cumhuriyet’in ilanının 93. yıldönümü nedeniyle hazırlanan bu etkinlik, çok renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik sayesinde yüzü gülen hastalar bayrakları coşkuyla salladılar.

Hastanenin her yerinin balonlarla ve bayraklarla süslendiği bu coşkulu kutlama için, Hastane Başhekimi Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, “Cumhuriyetimizin 93.yılını kutluyoruz. 100 seneye yaklaşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu sevinç ve heyecanla birlikte, bizde bir etkinlik yapalım istedik. Bu anlamda hastane olarak bir farkındalık oluşturduk. Halkla ilişkiler birimimiz, hastanenin her noktasını gezerek bu güzel etkinliği başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Bu ve benzeri etkinliklerimizi devam ettirmek düşüncesindeyiz” şeklinde konuştu.

Başhekim Murat Taner Gülşen, Cumhuriyetin 93’üncü yılıyla alakalı ise şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyete sahip çıkmak asli görevimizdir. Eğer bir kişi Cumhuriyete sahip çıkmıyorum diyorsa, devletine de sahip çıkmıyordur. Çünkü Cumhuriyet, devletin vazgeçilmez esasıdır. Devletine sahip çıkmayan kişi, sınırlarına da sahip çıkmıyordur. Bu durum evin kapısını herkese, her şeye açık tutan bir insan profili çizer. Cumhuriyet, devlete sahip çıkmanın esasları arasında yer alır ve devlete sahip çıkmak da, kişinin namusuna sahip çıkmasıyla denktir. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93’üncü yıl dönümünü kutluyorum.”