GAÜN Hastanesi’nde Başarılı İnme Operasyonu

GAÜN Hastanesi M. Ali Topçuoğlu Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi Sorumlusu, Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih GİRAY, 59 yaşındaki hastayı gerçekleştirdiği başarılı müdahale sonucu sağlığına kavuşturdu.

Günümüzde yaş sınırlaması olmaksızın herkeste görülebilen, çağımızın hastalığı olarak bilinen inme konusunda yaptıkları müdahalelerle ses getiren GAÜN Hastanesi M.Ali Topçuoğlu Nöroloji Yoğun Bakım ve İnme Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Semih Giray ve ekibi başarılı bir operasyona imza attı. Elazığ’dan hava ambulansıyla GAÜN Hastanesi’ne sevk edilen Muhammed Çokrak (59) adlı hastanın tıkanan damarı altıncı saat dolarken başarılı bir girişimsel müdahale ile açıldı ve hasta yeniden eski sağlığına kavuşturuldu.

Yeni felç gelişen hastalarda,  tıkanan damarı açmaya yönelik gerçekleştirilen tedavi yöntemleriyle (Trombektomi) Türkiye’de dördüncü inme merkezi olarak hizmet veren GAÜN İnme Merkezi’nin bölgedeki eksikliğe cevap verdiğini vurgulayan Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Semih GİRAY, “Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her 10 milyon nüfuslu bölgede 6 dakikada bir felç yaşanıyor. Bölgede bizim gibi bir hizmeti veren herhangi başka bir merkez olmadığından dolayı şu anda çok önemli bir konumdayız. Merkezimiz; inme merkezi üssü haline gelmiş durumda. Bölge dışındaki illerden de hastalarımız oluyor. Elazığ’dan hava ambulansıyla getirilen, Muhammed Çokrak adlı hastamızın, buraya geldiğinde bilinci kapalıydı. Sol tarafını da hiç hareket ettiremiyordu. Bu sebeple hastayı gelir gelmez anjiyo ünitesine aldık. Burada yapılan başarılı girişimsel müdahale (Endovasküler Teknoloji Yöntemi) ile tıkanan büyük beyin damarını açtık. Hasta çok kısa bir süre zarfı içerisinde toparlandı. Şimdi eski haline ulaştı, rahatlıkla yemek yiyebiliyor ve yürüyor” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen başarılı müdahale ile taburcu olup yeniden eski sağlığına kavuşan hasta Muhammed ÇOKRAK ise “Türkiye’nin böyle hocalara ihtiyacı var. Kısıtlı bir zaman içerisinde büyük bir operasyona imza atarak beni sağlığıma kavuşturdular. Normal şartlarda ilk 4 saatten sonraki operasyonlarda başarılı olunamıyor diye biliyorum. Ama beni herhangi bir sıkıntı olmadan sağlığıma kavuşturdular. Semih hoca ve ekibine müteşekkirim” ifadelerine yer verdi.