Gaziantep Üniversite Hastanesi Haber Bülteni

GAÜN HASTANESİ AİLESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR


Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi hekim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor.

 

GAÜN Hastanesinde hekim kadrosu her geçen gün güçleniyor. Geçtiğimiz günlerde Meme Radyolojisi ve Girişimsel Meme Radyolojisi alanlarında GAÜN Hastanesi bünyesinde göreve başlayan Radyoloji hekimi Doç. Dr. Deniz Esin Tekcan Şanlı bölgede yalnızca GAÜN Hastanesi bünyesinde uygulanan tanı ve tedavi yöntemlerine öncülük ediyor.

 

Gaziantep’te ve bölgede yalnızca GAÜN Hastanesi bünyesinde yapılan Tomosentez ve Elastografi uygulamalarını her hastada rutin olarak uygulamaya başladıklarına dikkat çeken Doç. Dr. Deniz Esin Tekcan Şanlı, “Tomosentez, Mamografi çekimi sırasında ardışık görüntüler alarak memeyi kesitsel incelemeye yarayan yeni bir inceleme yöntemidir. Üstelik radyasyon dozu diğer geleneksel Mamografi cihazlarından daha düşüktür. Memede kitle saptama, karakterizasyonunda ve lokalizasyonunda normal mamografiye göre üstündür. Elastografi ise ultrasonografiye ek olarak yaptığımız tamamlayıcı bir görüntüleme yöntemidir. Kitlelerin sertliğini değerlendirmeye, bu sayede kötü huylu (malign) kitleleri iyi huylulardan ayırt etmeye yarar. Kitleye yönelik biyopsi kararı vermede bize oldukça yardımcıdır. Biz bu yöntemleri hastanemizde başarıyla yürütmekteyiz” dedi.

 

Doç. Dr. Deniz Esin Tekcan Şanlı sözlerine “Mamografi ve ultrasonografi ile tanı konulamayan ya da şüpheli görüntüleme bulguları olan hastalarda ise ‘Dinamik Meme Manyetik Rezonans’ görüntülemeden sıklıkla faydalanmaktayız. Bunun haricinde meme kanseri tanısı konulan hastalarda hastalığın yayılımını, tedaviye yanıtını değerlendirmek ve cerrahi yöntem açısından yol göstermek açısından da ‘Dinamik Meme Manyetik Rezonans’ görüntülemeyi günlük pratiğimizde de oldukça sık kullanmaktayız. Elde ettiğimiz radyolojik görüntüleri Amerika ve Avrupa standartlarına göre değerlendirip bulgularımızı kategorize etmekteyiz ve hastalarımızı tanı, tedavi ve takip açısından doğru bir şekilde yönlendirip belli aralıklarla kontrollerini yapmaktayız” şeklinde devam etti.

 

DOÇ.DR. DENİZ ESİN TEKCAN ŞANLI KİMDİR?

 

1986 yılında Ankara’da doğdu. 2010 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden derece ile mezun oldu. Tıpta Uzmanlık Sınavında Türkiye 3.sü olarak İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Radyoloji İhtisasını tamamladı. Siirt ve Kahramanmaraş illerinde devlet mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirdikten sonra İstanbul Kozyatağı ve Maslak Acıbadem Hastaneleri’nde uzun bir süre görev yaptı.  Meme Radyolojisi ve Girişimsel Meme Radyolojisi ile ilgilenmektedir. Bu alanda 5 yıllık Radyoloji ihtisasına ek olarak Meme Görüntüleme Teknikleri ve Teknolojileri konusunda yüksek lisans yaptı. Amerika John Hopkins Üniversitesi’nde observer olarak eğitim aldı. Meme kanseri konusunda yurtdışı yüksek etki faktörlü birçok dergide araştırma makaleleri yayınlandı. Çok aşamalı sözlü ve yazılı sınavlar sonrası Avrupa Radyoloji Derneği Yeterlilik Sertifikası, Türk Radyoloji Derneği Yeterlilik Sertifikası ve Türk Girişimsel Radyoloji Derneği Yeterlilik Sertifikası’nı aldı.  Meme kanseri görüntülemesinde geleneksel yöntemler olan Mamografi ve Ultrasonografiye ek olarak Elastografi, Tomosentez, Kontrastlı Mamografi, Otomatik Meme Ultrasonografisi, Dinamik Meme Manyetik Rezonans Görüntüleme gibi yeni teknolojik yöntemler ileri düzey uzmanlık alanıdır. Bunun dışında meme biyopsi, koltuk altı biyopsi, meme işaretleme, stereotaktik-vakum biyopsi, MR eşliğinde meme biyopsisi gibi meme ve koltuk altına yönelik invaziv işlemlerde sayısı vaka yaptı. 2022 yılı itibarıyla Doçent Doktor unvanı alarak Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda göreve başladı. Halen aynı kurumda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

 

Haber/Fotoğraf: Elif Emiroğlu Sönmez