GAÜN’ den “Sağlık Turizmi” hamlesi

Sağlık alanında en çok tercih edilen hastanelerden biri olmayı hedefleyen ve dünyanın her yerinde kaliteli, hızlı, etkili sağlık hizmeti almak isteyenlerin taleplerini başarılı şekilde karşılamayı ilke edinen GAÜN Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından “Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” almaya hak kazandı. Atılan bu adımla GAÜN Hastanesi mevcut hastalarına şifa dağıtmanın yanı sıra uluslar arası alanda da şifa dağıtacak.

Sürekli değişen ve gelişen GAÜN Hastanesi’nin Sağlık Turizmi Koordinatörü Doç. Dr. Umut Elboğa, hastanenin Sağlık Turizmi yetki belgesi alması yönünde attığı adımlarıyla ilgili “Sağlık göstergeleri bir ülkenin yaşanabilirlik kalitesini ifade etmektedir. Sağlığın kaybedilmemesi, hastalık halinin iyileştirilmesi ve olası hastalıklara karşı tedavinin sunulabilmesi için sağlık bilimi hep geliştirilmeye çalışılmaktadır. Dolayısıyla da sağlık alanında sürekli bir gelişme ve iyileşme söz konusu. Bu minvalde uluslararası alanda sağlık alışverişi de başladı. Yurt dışından hasta getirme veya tatile gelen turistlere sağlık hizmeti sunma günümüzde hastanelerin bir prestiji haline geldi, sağlık turizmi günümüzün yükselen değeri oldu. Bu gelişmeler neticesinde Sağlık Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık. Başvurumuz üzerine, gerekli incelemeler yapıldı ve hastanemize Sağlık Turizmi Yetki Belgesi verildi” ifadelerine yer verdi.

“Sağlık Turizmi” alanında en çok tercih edilen hastanelerden biri olmayı amaçladıklarını vurgulayan Doç. Dr. Umut Elboğa, “Dünyanın her yerinde kaliteli, hızlı ve etkili sağlık hizmeti almak isteyenlerin taleplerini başarılı bir şekilde karşılamak gayesindeyiz. İlimize ve hastanemize başvuran sağlık turistini ağırlamaktan büyük gurur duyacağız. Hastanemizin Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almaya hak kazanması büyük bir başarıdır. Bu belge dünya standartlarında hizmet veren hastanelere verilebilmektedir. Dolayısıyla Sağlık Turizmi hizmeti vermemizin şehrimize ve ülkemize önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber/Fotoğraf: Elif EMİROĞLU