GAÜN’de çocuklar doyasıya eğlendiler

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çizgi Ötesi ve Sağlıkta Pozitif Düşünce Toplulukları tarafından GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Pediatri Bölümünde yatan hasta çocuklara “Bırakın Renkleri Çocuklara” projesi kapsamında komedi, dans tiyatro ve palyaço gösterileri gerçekleştirildi.

Çizgi Ötesi Topluluğu olarak Gaziantep Üniversitesi bünyesinde 2012 yılında üniversite öğrencilerinin kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlamak amacı ile üniversite öğrencilerine yönelik faaliyetler düzenlediklerini belirten Topluluk Başkanı Mehmet Raşit Taş, bu eğitim öğretim yılında Üniversite içi ve Üniversite dışında çok sayıda etkinlik düzenlediklerini ifade etti.
Bu projeyi Tıp Fakültesi Oditoryumunda yapmayı planladıklarını fakat çocukların sağlık durumundan dolayı orada gerçekleştiremediklerini söyleyen Taş, “Madem çocuklar gelemiyor o zaman biz onların yanına gidip bir nebze de olsa yaşadıkları acıları ve sıkıntıları unutturalım istedik. Organizasyonumuzu Tıp Fakültesi Pediyatri Servisi koridorunda yapma kararı aldık. Çizgi Ötesi Topluluğu ve Sağlıkta Pozitif Düşünce Topluluğu olarak palyaço kıyafeti ve okuma kitapları konusunda bizlere sponsor olan Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı sivil toplum kuruluşu olan Genç-Kon ve Mostar Gençlik Gönüllülerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.