Çocuk Kardiyolojisi Minik Kalplere Umut Oluyor

Prof.Dr.Osman Başpınar | Çocuk Kardiyoloğu

Kalp rahatsızlığı çocuklarda erişkinlere göre bazı farklılılar gösteren bir hastalık. Kalp rahatsızlığının toplumumuzdaki görülme sıklığı oldukça yüksektir. Sadece çocuklarda görülen doğumsal kalp rahatsızlığı oranı % 1’dir. Bu rakam bin kişilik bir okulda 10 doğuştan kalp hastası çocuk olduğu anlamına gelir, doğum sonrası oluşan kalp rahatsızlıkları da eklenirse bu oran epey yükselecektir.  Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi bünyesinde bu merkezde çocukların fizik muayeneleri en ince ayrıntısına kadar yapılmaktadır.

İlimizde Kaç Çocuk Kardiyoloğu Bulunuyor?
Üniversite Hastanemizde Prof. Dr. Metin KILINÇ, Prof. Dr. Mehmet KERVANCIOĞLU ve Prof. Dr.Osman BAŞPINAR, Çocuk Hastanesinde Uzm. Dr.  Sadettin SEZER olmak üzere ilimizde toplam 4 Çocuk Kardiyoloğu bulunuyor.

Hastanemizin Sunduğu İmkanlar.
Çocuk Kardiyolojisi olarak hastalara uluslararası standartlarda imkanlar sunuluyor.  2 adet Trans EKO’su,  1 adet 4 boyutlu EKO, Holter Cihazı, Çocuk Anjiyo Ünitemiz mevcuttur, bunlarla her türlü kalp rahatsızlılarını değerlendiriyor tedavi sürecini hızlandırıyoruz.

Günde Kaç Hastaya Bakılıyor?
Haftada 200 hastaya EKO yapılıyor. Yılda 500’ün üzerinde hastaya anjiyo yapılmakta bunun da %80’ini girişimsel işlemleri kapsıyor. Çocuk bölümü içerisinde üç adet Anjiyo yatağı da bulunmaktadır.

Bunun dışında yeni yapılacak olan Çocuk Hastanemizde, yatak sayımız daha fazla olacaktır. Bu doğrultuda hastalarımıza geniş ve rahat bir ortamda daha kaliteli hizmet vermeyi
amaçlamaktayız.